Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Община Добрич: Проблемът с канализацията по пътя за с. Богдан е заради запушена ревизионна шахта

Причината за изтичането на фекални води на пътя от Добрич за с. Богдан е запушване на ревизионна шахта заради изхвърлени отпадъци, посочват от Община Добрич в отговор на запитване на Про Нюз Добрич.

„В Община град Добрич са получавани устни сигнали за проблема с канализацията в посока пътя за село Богдан. Извършвани са проверки, които са констатирали, че причината за създалата се ситуация е запушване на ревизионна шахта. Сигналите са предавани своевременно на ВиК – Добрич, които са предприемали необходимите действия за отпушване на ревизионната шахта и решаване на проблема.

Вероятната причина за нейното запушване е изхвърляне на отпадъци, които нарушават проводимостта на канализацията. През вчерашния ден Община град Добрич отново сезира водното дружество за проблем с ревизионната шахта, което води до неприятни последици за живущите в района. Община Добрич има уверението на ВиК, че шахтата е почистена на 28.07.2021 г.“, изтъкват от Общината.

Оттам уточняват, че ВиК-Добрич е операторна ВиК мрежа и се грижи за канализационната мрежа на територията на Община град Добрич. Дружеството е 100% държавно с принципал МРРБ. 

Про Нюз Добрич информира за проблема на 27 юли след сигнал на живущи във вилната зона.

Вече две години воняща на фекалии локва се разлива на пътя от Добрич за с. Богдан

От ВиК заявиха, че след подаване на сигнал каналите се почистват, но хората изхвърлят всякакви отпадъци в шахтите и отходните канали в Добрич, които ги запушват, и трайното разрешаване на този проблем е трудно.

Почистиха канала, от който бликат фекалии на пътя от Добрич за с. Богдан, но трайно решение на проблема няма

Про Нюз Добрич сигнализира и РИОСВ – Варна, отговор все още няма.

c