Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Неспазен знак „СТОП“ е причината за катастрофата край Каварна с три автомобила(СНИМКИ)

Единият от автомобилите от катастрофата край Каварна не е спрял на знак „СТОП“, съобщават от ОДМВР Добрич. Както още вчера Про Нюз Добрич съобщи, три автомобила претърпяха значителни материални щети, а четирима души пострадаха леко при пътния инцидент, станал в ранните следобедни часове на вчерашния ден.

Три автомобила с 11 румънци и българи в тях се сблъскаха край Каварна (СНИМКИ)

От полицията уточняват, че лек автомобил Форд, управляван от 64-годишен водач от с. Българево се е движел от гр. Каварна за гр. Балчик. Достигнал е кръстовището с главния път I-9 Балчик – Шабла, не е спрял на знак „СТОП“ и навлязъл в главния път. С предната си част ударил движещия се по пътя с предимство румънски лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 55-годишен румънски гражданин.

Вследствие на удара румънският автомобил навлязъл в лявата лента, където се ударил челно в лек автомобил БМВ с полска регистрация,  управляван от 22-годишен жител на Каварна.

Пострадали от настъпилата катастрофа са пътувалите в румънската кола две жени - на 31 и 58 години, както и момиче на 17 години и жена на 40 години от каварна, пътували в БМВ-то. И четирите са без опасност за живота.

Водачите на трите автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда е отчел отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство.

c