Водещи новини - дясно Политика

Албена Симеонова поставя пред „Български ВиК Холдинг“ проблемите на област Добрич

Народният представител Албена Симеонова и екипът на Демократична България – Добрич ще съдействат за намирането на спешно, а след това и трайно решение на водната криза в село Стожер.

Симеонова и юристът Божидар Радев от местната организация на коалицията обсъдиха с кмета на селото Илко Митков варианти за дългосрочни решения на проблема с безводието.

Изпълнителният директор на ВиК – Добрич Тодор Гикински предлага да се изгради тръбопровод с дължина 5,5 километра за алтернативно водоснабдяване от водоема на село Дебрене.

Според сметките на дружеството само тръбите, кабелите и помпата, необходими за проекта, ще струват 185 736,60 лева – сума, с която община Добричка не разполага.

Стожер и десетки други населени места в района от години страдат от водни режими или пълна липса на вода.

Албена Симеонова ще се срещне с ръководството на „Български ВиК Холдинг“ в близките дни с настояване държавата най-после да обърне внимание на проблемите на добруджанци.

Демократична България – Добрич има готовност да осигури и допълнителна юридическа подкрепа като гаранция, че средствата за решаване на проблемите с водата ще бъдат използвани по предназначение.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *