Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Безводието в Стожер продължава, жителите замислят блокада на пътя Добрич - Варна

Безводието в село Стожер продължава. Кметът на селото Илко Митков сподели за Про  Нюз Добрич, че търпението на хората се е изчерпило и ако и утре или в сряда няма решение те отново ще протестират.

Припомняме, че проблемът с липсата на вода за над 50% от имотите в Стожер е от около половин година. Безводието в селото бе обсъждано в Общинския съвет на Община Добричка, както и в Областната управа. Обмислян е алтернативен вариант за изграждане на нов водопровод с дължина 6,5 км за снабдяване на Стожер с питейната течност от с. Дебрене.

На 22 юли недоволните жители на селото излязоха на мирен протест, като затваряха за кратко пътя Добрич – Варна. „Пак нямаме вода. Ще изчакаме в следващите два дни и смятаме да протестираме пак, но този път наистина ще блокираме пътя“, каза днес Митков.

Изпълнителният директор на ВиК-Добрич инж. Тодор Гикински заяви за Про Нюз Добрич, че работата по каптажите на Стожер продължава вече една година и не е спирала. „Аз мисля, че ще постигнем ефект, но още е рано да се каже. Правим всичко възможно“, каза Гикински, който този следобед е на място в Стожер.

c