Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Полските туристи изместиха руснаците като гости на „Двореца“ в Балчик

Полските туристи изместиха руснаците по посещаемост в държавния културен институт „Двореца“ в Балчик, които винаги досега са били на челно място. На първо място остават българите, следват румънците, поляците и руснаците, съобщи директорът на „Двореца“ Жени Михайлова. По думите й това се дължи на добрата популяризация на културния институт като туристическа дестинация. Както и на добрата туроператорска активност на Златни пясъци и Албена, както и на другите дестинации, тъй като поляците вече масово почиват по българското Черноморие.

Михайлова посочи, че годината започна зле за ДКИ „КЦ „Двореца“ и до юни продължаваше да е така. След отварянето на границите миналия месец вече има ръст на туристите. Това се дължи и на противоепидемичната обстановка, тъй като страната ни е вече попада в една спокойна „зелена зона“.

„Бих се радвала нещата да продължат така поне още два месеца – през август и септември, за да можем да се похвалим с един добър сезон“, каза Жени Михайлова. По думите й почти всички служители в комплекса са ваксинирани.

Има и такива, които не вярват на ваксините, но почти всички са преболедували и мога да кажа, че 70% от служителите на Двореца са защитени.

c