Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шофьор е с комоцио след като се вряза в зарязан бус на пътя Балчик-Каварна

снимка: dreamstime

За опасен пътен инцидент малко след полунощ на 23 юли, с пострадал водач на лек автомобил "Хонда, по пътя Балчик-Каварна, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Сигналът за ПТП-то е подаден в РУ Балчик чрез единен номер 112, в 01,40 ч. Съобщено е за катастрофа по пътя от гр. Балчик в посока гр. Каварна, на около 1000 метра от кръстовището за с. Царичино. На място е установено, че 63-годишен правоспособен водач от гр. Каварна, управлявайки лек автомобил "Хонда" с добричка регистрация, при движение в посока гр. Каварна удря товарен автомобил "Форд транзит" с варненска регистрация, собственост на 49-годишен жител на гр. Балчик. От МВР съобщават, че бусът се е намирал на пътното платно в същата посока на движение, без водач и пътници в него.

Водачът на лекия автомобил е бил своевременно транспортиран до ЦСМП в МБАЛ - Добрич. След преглед е установено, че същият е с комоцио и прорезни рани по главата. Пострадалият е настанен в отделение по "Неврохирургия", без опасност за живота. Тестът за наличие на алкохол е отрицателен. ПТП е обслужено по административен ред.

c