Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Общината в Добрич няма нови проекти за ремонт на улици

Община Добрич ще тегли кредит от 10 милиона лева, за да бъдат ремонтирани близо 70 улици в града. По предложение на кмета Йордан Йорданов на сесията през юни Общинският съвет даде съгласие Общината да поеме дългосрочен дълг от 10 милиона лева за реализацията на инвестиционен проект “Основен ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Добрич“. С кредита ще бъдат изцяло ремонтирани 69 улици в града.

В тази връзка Про Нюз Добрич попита Общината има ли проекти с европейско финансиране, по които Община град Добрич кандидатства за ремонт на уличната мрежа? Ако "да" - за кои улици? Ако "не" – защо?

От администрацията ни отговориха, че в момента не се кандидатства, защото нямало отворени оперативни програми.

Припомниха, че през последните години с европейски средства е извършено цялостно преасфалтиране и са ремонтирани бул. „Добруджа“, бул. „Добричка епопея“, улиците „6-ти септември“, „Никола Петков“, „Кирил и Методий“, „Стоян Михайловски“, „Георги Кирков“, „Максим Горки“, „Теменуга“, „Детелина“. По най-мащабния воден проект на Добрич са ремонтирани над 52 улици. Общата дължина на преасфалтирани улици и булеварди е близо 31 км“, посочиха още от Общината.        

c