Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изпълнители от 3 до 85 години ще участват в регионалния фолклорен събор "Текето-2021"

За участие в Регионалния фолклорен събор преди крайния срок, определен от организаторите, желание за участие са заявили над 50 групи и индивидуални изпълнители.

По-големият брой на желаещите да се включат във фолклорната надпревара наложи изместване на началния час на събитието, като вместо от 12 часа, надпяванията ще започнат от 10 часа.

Най-малкият участник, записал се за участие е на 3 години, а най-възрастния - на почтените 85 години. Регионалният събор, който ще се проведе на 31 юли, има конкурсен характер, като за отличените от професионално жури участници ще бъдат връчени статуетки, грамоти и парични награди.

Три детски групи за народно пеене ще вземат участие в надпреварата, както и десет деца индивидуални изпълнители. Всички участващи деца ще бъдат поощрени с предметни награди.

Остава непроменен часът на фолклорния концерт на гост-изпълнителката Нелина, който ще започне в 18 часа.

Тазгодишното издание на фолклорния събор „Текето – 2021“ община Крушари организира съвместно с МИГ „Тервел - Крушари“ под надслов Празник на местната инициатива Тервел – Крушари – „Палитра от традиции и европейско бъдеще“.

c