Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

РДПБЗН: 23 противопожарни автомобила са на разположение денонощно в област Добрич

Във връзка с жътвената кампания и понеже сезонът е пожароопасен, един от приоритетите ни сега е опазването на селскостопанската продукция, коментира за Про Нюз Добрич директорът на РДПБЗН Добрич комисар Дарин Димитров.

Има създадена организация за бърза реакция при възникване на инциденти. „Служителите, които са в почивка и са на разположение, са в готовност при необходимост в рамките на 10 минути да се явят в съответната районна служба, за да окажат помощ на колегите си при по-сложни и по-мащабни пожари. Това се прави целогодишно, но през летния сезон на разположение са повече хора. При необходимост можем да съберем абсолютно целия състав по-най бързия начин“, посочи комисар Димитров.

Четири пожара в ниви с пшеница възникнаха в област Добрич за по-малко от седмица. На 16 юли в Каварненско изгоряха 5 декара с посеви. На 20 юли бяха унищожени 20 декара с пшеница в землището на с. Божурово, община Добричка.

На 21 юли горяха две полета. Край с. Овчарово бяха унищожени 50 декара, а в землището на с. Кладенци, община Тервел, - 250 декара.

23 противопожарни автомобила и екипи дежурят непрекъснато в област Добрич и са в готовност да се включат в потушаването на пожари. В град Добрич те са четири.

c