Водещи новини Общество Туризъм

20 лв. такса за паркинг в Зелена зона в Албена събота и неделя, до 30 минути безплатно

Ваканционно селище Албена въвежда промяна в цените за паркинг и престой. От 24 юли до 29 август се активира Зелена зона.

В събота и неделя за времето от 08:00 до 20:00 часа ще бъдат активирани всички Зелени зони. Първите 30 минути там, както и във всички други зони, са безплатни за паркиране в Албена. При предстой над половин час до 23 часа и 59 минути е 20 лв. с включен ДДС, съобщават от ваканционното селище. Дължимата цена се заплаща преди напускане на съответната Зелена зона. На гостите на хотелите във ваканционно селище Албена не се начислява допълнителна такса за Зелена зона. Тези гости е необходимо да имат издадена карта за многократен достъп или да заверят билета си за еднократен достъп на рецепцията в хотела на настаняване
В Албена има 4 различни зони за паркиране. Един билет осигурява единичен вход – влизане и паркиране за 24 часа, с изключение на паркинг Лазур, който е безплатен. Таксите за паркиране в другите зони в периода от 1 юни до 31 октомври 2021 г. са следните:
• Паркинг „Лазур“ – безплатен
• Паркинг „Автогара“ – 5 лв
• Синя или Зелена зона – 10 лв, като в събота и неделя за Зелена зона е 20 лева.
Паркинг „Автогара“ има 800 паркоместа, а Синя зона – над 1200 паркоместа.

От Албена препоръчват ако планирате да посетите Албена за един ден, най-добрият вариант е да паркирате колата си на паркинг Автогара, разположен вдясно при влизане в Албена. Първите 30 минути от престоя на автомобила, независимо в коя от зоните за паркиране, са безплатни. Преди да напуснете паркинга, уверете се, че сте заплатили своя билет на автомата за плащане. Цената на един билет е според текущата ценова политика (посочена по-горе), като всеки билет важи за еднократно влизане и престой в рамките на 24 часа.

От паркинг Автогара имате възможност да стигнете до плажа като използвате електрическите шатъли, които се движат по два маршрута: Син маршрут: до Maritim Hotel Paradise Bluе, Ganviè Beach Club и централния плаж; Жълт маршрут: до хотелите Боряна, Нона, Елица, Мура и най-близкия до тях плаж.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *