Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Събарят старата сграда на ДГ №10 в Добрич, новата ще е готова за 150 дни

От днес (21 юли), с подписване на проектната документация, започна строителството на новата сграда в двора на детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич.

С подписване на протокола е открита и строителната площадка, съобщиха от Община град Добрич. На място на съществуващата дървена сграда ще бъде изградена нова едноетажна сграда, която ще обслужва две от групите на Детска градина „Слънчице“.

Финансирането на проекта е по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г.“ на Министерски съвет. Новата сграда ще бъде със застроена площ 464 м2 със стоманобетонова носеща конструкция. Проектът предвижда изграждане на помещения, обслужващи двете детски групи и ново обзавеждане. Ще бъде осигурена достъпна архитектурна среда с изграждане на рампа към вътрешния двор и санитарен възел за хора с увреждания.  

Строителните дейности трябва да приключат до началото на 2022 г.

Избират доставчик на обзавеждането на новата сграда на ДГ “Слънчице” в Добрич

Както Про Нюз Добрич вече информира, успоредно с изграждането на новата постройка, е обявен конкурс за доставчик на вътрешно (мебелно и техническо) обзавеждане. Срокът за представяне на оферти е до 5 август т.г.

c