Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Изявени ученици от ПМГ „И. Вазов” в Добрич почиваха безплатно в Златни пясъци

27 изявени ученици и трима преподаватели от Природо-математическа гимназия „Иван Вазов” в Добрич почиваха безплатно в курорта Златин пясъци. Те отмаряха там от 15 до 20 юли. Почивката им бе по Национална програма „Отново заедно 2021” на Министерството на образованието и науката /МОН/.

За Про Нюз Добрич директорът на гимназията Галин Канев каза, че учениците са били избрани по предложения на класните ръководители с решение на Педагогическия съвет. 

Шестдневният престой на децата бе съчетание от море, настроение и екскурзии до забележителни исторически места. Те посетиха нос „Калиакра“, „Аладжа манастир“, „Двореца” в Балчик, докоснаха се до традиционните български обичаи.

Възпитаници на още едно учебно заведение в област Добрич – Професионалната гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов” в Тервел, също почиваха безплатно по програмата. Тя бяха в хотел-клуб „Мурите” в Банско.

Припомняме, че по НП „Отново заедно 2021” 1 118 ученици от 46 училища в страната отмаряха в избрани от тях морски и планински курорти. Целта на програмата, която се финансира от централния бюджет, е преодоляване на последствията от COVID-19, в т. ч. липсата на активен социален  живот.

c