Добрич Здраве Общество

По още 1500 лева ще получават двойки с репордуктивни проблеми от Добрич

Предлагат се промени в Правилника за отпускане на финансова помощ за лечение на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, с постоянен и/ или настоящ адрес на територията на Община град Добрич. Те ще бъдат гласувани на сесия на Общинския съвет на 27 юли.

Към момента двойките се финансират с до 3 000 лева за извършване на ин витро.  Актуализацията, предлагана от Общината, предвижда да се отпускат до 1 500 лева за извършване на изследвания и съпътстващи медицински манипулации и до 3 000 лева за ин витро или ин витро с донорска яйцеклетка или сперматозоиди. Не се предвижда кандидатите да получават финансиране едновременно в двете направления в рамките на една календарна година.

„През 2018 година, с приемането от Общински съвет град Добрич на Правилника, поставихме началото на една нова за града ни подкрепа, която вече дава своите положителни резултати. Общият брой на одобрените до момента двойки е 11, а на подпомогнатите – 8. С радост споделям, че с помощта на финансова подкрепа по цитирания правилник на бял свят се появиха 3 бебета“, посочва в докладната записка вносителката – зам.-кметът д-р Емилия Баева.

Средствата за осигуряване на финансова помощ на семейства и двойки с репродуктивни проблеми за 2021 г. в размер на 15 000 лева са осигурени от Бюджета на Община град Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *