Водещи новини - дясно Общество

Нова акция на КАТ: Проверяват камиони и автобуси

От днес до 25 юли 2021 на територията на България и всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol, е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите, съобщават от пресслужбата на МВР.

Основното, за което ще следят екипите, е неспазване на времето за почивка от водачите, неспазване на скоростните режими, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите. В проверките по българските пътища, освен пътни полицаи, ще се включат служители на Криминална полиция  и представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

В календара на Roadpol от тази година са предвидени вече четири операции с аналогичен акцент. Основната причина за това, е че при възникване на тежко ПТП с участието на товарни автомобили и автобуси, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки ПТП. Настоящата акция е третата поредна за годината.

При последната акция, проведена през месец май, са проверени 8 918 товарни автомобила и 1 737 автобуса. Установени са над 2 500 нарушения. Най-много са тези за превишена скорост. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *