Водещи новини - дясно Туризъм

Километрични опашки от коли към плажа в Албена с плажуващи от Добрич и Варна

Стотици семейства от Добрич и Варна се отправиха към  плажа на курорта Албена, привлечени от ниските цени на плажните принадлежности – цена от 1 лв. за чадър и 1 лв. за шезлонг. В сутрешните часове се извиха километрични опашки. Имало е чакащи коли още на кръговото кръстовище, разказаха читатели на Про Нюз Добрич.  Според навигацията задръстването днес е започвало още от село Кранево.

Много семейства от Варна идват всяка седмица на плаж в Албена. Поради големите опашки днес някои са се възползвали от възможността да оставят автомобилите си в Кранево и по плажа да стигнат до Албена, разказаха очевидци.

С решение на ръководството на Албена“ АД цените на чадърите и шезлонгите да са по 1 лева вече втора година плажът в Черноморската перла всяка събота и неделя привлича плажуващи от региона. Като чистота на плажната ивица и цени на плажните принадлежности плажът в Албена няма конкуренция в региона. Всеки уикенд десетки автомобили чакат на опашка на входа на курорта, за да се порадват на красивите плажове, топло море и ярки слънчеви лъчи.

Плажовете на Албена са 21 и се нареждат сред най-добрите в България. Ивицата им е дълга повече от 6 км и е широка до 150 м. Отличава се с това, че не само е с фин пясък, но и много чист, награждаван с основание със Син Флаг, съчетан с кристално чисто море. Чадърите са разположени на отстояние, съобразено със социалното дистанциране.  Има и огромна свободна зона, където всеки може да постави собствен чадър абсолютно безплатно.

Снимка: Георги Йорданов, Фейсбук

Follow Me:

Related Posts

  1. Пеееп says:

    Като овцете сте,защото било един лев хахаха ОВЦЕ други плажове няма ли?Боже боже дай на българина разум да прогледне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *