Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Километрични опашки от коли към плажа в Албена с плажуващи от Добрич и Варна

Стотици семейства от Добрич и Варна се отправиха към  плажа на курорта Албена, привлечени от ниските цени на плажните принадлежности – цена от 1 лв. за чадър и 1 лв. за шезлонг. В сутрешните часове се извиха километрични опашки. Имало е чакащи коли още на кръговото кръстовище, разказаха читатели на Про Нюз Добрич.  Според навигацията задръстването днес е започвало още от село Кранево.

Много семейства от Варна идват всяка седмица на плаж в Албена. Поради големите опашки днес някои са се възползвали от възможността да оставят автомобилите си в Кранево и по плажа да стигнат до Албена, разказаха очевидци.

С решение на ръководството на Албена“ АД цените на чадърите и шезлонгите да са по 1 лева вече втора година плажът в Черноморската перла всяка събота и неделя привлича плажуващи от региона. Като чистота на плажната ивица и цени на плажните принадлежности плажът в Албена няма конкуренция в региона. Всеки уикенд десетки автомобили чакат на опашка на входа на курорта, за да се порадват на красивите плажове, топло море и ярки слънчеви лъчи.

Плажовете на Албена са 21 и се нареждат сред най-добрите в България. Ивицата им е дълга повече от 6 км и е широка до 150 м. Отличава се с това, че не само е с фин пясък, но и много чист, награждаван с основание със Син Флаг, съчетан с кристално чисто море. Чадърите са разположени на отстояние, съобразено със социалното дистанциране.  Има и огромна свободна зона, където всеки може да постави собствен чадър абсолютно безплатно.

Снимка: Георги Йорданов, Фейсбук

c