Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Със занимания по ветроходство и гребане започна морското училище за деца в Балчик

Морското лято в Балчик, организирано от местния морски клуб, е в разгара си. Започнаха заниманията на групи за начинаещи от 7 до 15 години по ветроходство и гребане с каяк, съобщи за Про Нюз Добрич Александър Славчев, председател на Морски клуб Балчик.

Училището по ветроходство започна на 5 юли с две групи от по 12 деца, а заниманията по гребане – с една група. „Интересът беше голям, още първата седмица бяха запълнени всички места“, посочи Славчев.

Занятията в морето ще продължат до края на септември, по три пъти в седмицата. Децата, показали най-добри резултати, ще бъдат поканени в клуба.

Започна и активния състезателен сезон за ветроходците. Този уикенд е държавното първенство за олимпийските класове, което е последна квалификация за предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе през октомври във Варна. Мартин Пенев от Морски клуб Балчик е първи в ранглистата в неговия клас Лазер Стандарт и само с участието си в републиканското още валидизира квотата си за европейския шампионат.

c