Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Шабла се поклониха пред делото на Апостола

Поклонение по повод 184-годишнината от рождението на Васил Левски се проведе в Шабла. Признателните потомци отдадоха почит пред делото на Апостола пред бюст-паметника му в центъра на морския град.

Бивши и настоящи ученици на СУ „Асен Златаров“ „върнаха лентата на историята“ за присъстващите граждани и гости. Прозвучаха части от есето “Неповторимият” на проф. Марко Семов, от кино романа „Аз съм Левски“ на Радой Ралин, от пиесата „Тайната вечеря на Дякона Левски“ на Стефан Цанев, разказа „Апостолът в премеждие“ на Иван Вазов и стихотворението „Над тефтерчето на Левски“ на Дамян Дамянов. Присъстващите чуха и една от любимите песни на Апостола – „Отдавна ли си, момне ле калугерица?“

След едноминутно мълчание в памет на най-светлата личност в нашата история венци и цветя на паметника положиха Общинският съвет на Шабла, кметът Мариян Жечев, Общинската организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Центърът за социална рехабилитация и интеграция, Центърът за обществена подкрепа, Общинският детски комплекс, Народно читалище „Зора 1894“, политическа партия ГЕРБ и граждани.

c