Водещи новини Здраве Крими Общество

Петима загинаха при катастрофи в област Добрич за 6 месеца, ранените са 63

44 тежки пътнотранспортни произшествия са възникнали в област Добрич през първите шест месеца на годината, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев. При тях са загинали петима души, ранените са 63. Статистиката сочи, че за същия период на м. г. в областта са станали 36 тежки катастрофи, с пет жертви и 44 ранени.

Сред пострадалите за периода януари-юни са 12 пешеходци, загинал е един велосипедист, а един е ранен. Един непълнолетен е ранен като водач на превозно средство, станали са четири произшествия с едно загинало и четири ранени деца като пътници в автомобили. Едно дете е пострадало като пешеходец.

В населени места и по общинските пътища в област Добрич са станали 30 тежки катастрофи, при тях са загинали четирима души, а 40 са ранени. По второкласните пътища са станали девет произшествия с един загинал и девет ранени, а по третокласните – пет катастрофи с 14 пострадали. По първокласния път Дуранкулак-Варна няма тежки пътни инциденти.

Жулиян Минев посочи, че най-ниската аварийност е била в събота – има четири произшествия с пет ранени, а най-висока е в сряда, когато са станали седем катастрофи с двама убити и 15 пострадали.

Единичните произшествия – блъскане в дърво, стълб, предпазна ограда или крайпътно съоръжение, за първите шест месеца на годината са седем с двама загинали и седем ранени. В 12 от случаите става дума за сблъскване на превозни средства, жертвите са две, а пострадалите 31. Пет са ранените при пет преобръщания на превозните средства извън платното за движение.

Поради несъобразена скорост са станали 10 катастрофи в област Добрич, след тях като причина се нарежда отнемането на предимство на пешеходец – в осем от случаите. В два пътни инцидента става дума за употреба на алкохол.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *