Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Започват „Дни на пианото“ в Балчик

Изявени млади български и румънски пианисти ще покажат клавирно майсторство в нов младежки фестивал в Балчик – „Дни на пианото". Музикалният форум започва днес и ще продължи до неделя.

Концертите ще се състоят на открита сцена „Мелницата“ пред Туристическия информационен център от 19.00 часа на 15, 16, 17 и 18 юли. Освен вечерните събития, през деня на крайморската алея ще бъдат обособени четири „Пиано-спирки“, където младите музиканти ще изявят таланта си и ще импровизират пред жителите и гостите на Белия град.

„Дни на пианото“ е част от трансграничен проект, изпълняван от общините Балчик и румънската Мангалия, наречен „Синергия на природата и културата – потенциал за развитие на трансграничния регион“. Той започна преди три години, по него и с финансиране от трансграничната програма ИНТЕРРЕГ България – Румъния, бе реновирана крайбрежната алея на Балчик.

12 млади пианисти ще се представят в четирите вечери на фестивала. Гостите от Румъния са от Университета по музика в Букурещ. Входът за концертите е свободен.  

c