Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Волейболният „Добруджа 07“ да се задържи в Суперлигата – цел на клуба и новия президент

Тодорин Ненчев е новият президент на Волейболен клуб „Добруджа 07“. Той е утвърден от Управителния съвет, а юридическата регистрация предстои до дни. Ненчев е на 40 години, роден в Добрич, фирмата му БУЛИТ СТРОЙ ООД се занимава със строителство. Играл е волейбол в юношеския и мъжкия отбор на „Добруджа“, както и в „Калиакра“.

„Тодорин Ненчев прояви смелост и желание за работа и прие поста. Успяхме да намерим човека, който прие това голямо предизвикателство и отговорност, въпреки трудностите, които клубът има. Това е човек волейболист, който се е докосвал в детайли до волейбола, с него добавяме качество и надграждаме това, което сме направили до момента. Очакваме той да допринесе за развитието на Детско-юношеската школа (ДЮШ) към клуба“, каза пред журналисти досегашният президент Веселин Велев.

Той обяви, че тази сутрин във волейболната федерация е подадена заявката за участието на мъжкия тим в Суперлигата. Това става в последния момент, на фона на кризата в клуба от последните седмици. Тя бе  предизвикана от факта, че нямаше желаещи да заемат поста Председател на Управителния съвет. Заговори се даже, че участието на Добруджа 07 в Суперлигата, а и в по-долните нива на първенството е под въпрос.

„Целите сега са да намерим подходящ треньор и състезатели, с оглед на закъснението със селекцията, което се получи, постигане на добри резултати, развитие на ДЮШ. Ще бъде трудно, но се надяваме да се справим. Не бива да очакваме чудеса, но със сигурност ще направим добър отбор, който да представя града ни“, сподели новият президент.

Стана ясно, че в момента се водят преговори за треньорския пост. Отговорност на новия треньор ще бъде да изгради отбор. По думите на Велев, целта през сезон 2021/2022 ще бъде задържане в Суперлигата, а през следващия – 2022/2023, връщане на досегашните позиции.

Председателят на Спортната комисия в Общинския съвет Георги Желев поздрави клуба за това, че е намерен изход от ситуацията, както и за това, че има желание да се развива ДЮШ. Той пожела новият президент да отстоява доброто име на волейбола в Добрич.

Г. Желев: Община Добрич дължи около 70 000 лева на Волейболния клуб за 2020 година

Желев отново потвърди, че Общината дължи на клуба сумата от около 70-80 хиляди лева от одобрените средства за 2020 година. Той заяви, че тези пари ще бъдат изплатени през тази година, без да се ангажира със срок.

Желев посочи, че за волейбола ще има и допълнителни средства, извън вече одобрените. Колко ще са те ще стане ясно след актуализацията на бюджета на Община Добрич.

c