Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират СУ „Ст. Караджа” в Каварна за почти милион лева

Обществена поръчка, която предвижда реконструкция, оборудване и обзавеждане на СУ „Стефан Караджа” в Каварна, обяви Общината. Тя е на прогнозна стойност 991 064,74 лева без ДДС. Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Крайният срок за подаване на оферти е 3 август, те ще бъдат отворени на следващия ден в 14 часа.

За Про Нюз Добрич директорът на СУ „Стефан Караджа” Емил Андонов съобщи, че основните дейности предвиждат саниране на сградата с 10-сантиметрова изолация, подмяна на дограмата с 5-камерна такава. Ще бъде извършен ремонт на покривната конструкция, който предвижда подмяна на водосточните тръби /воронки/. Ще бъдат подменени също парната инсталация и радиаторите по класните стаи, коридорите и физкултурния салон. Ще бъда изградена нова ВиК-инсталация, електрическата инсталация ще бъде реновирана. В зависимост от офертите на фирмите, които ще участват, може да бъдат извършени и други дейности.

Андонов сподели, че е направен план за местенето на учениците от едното крило на сградата в другото докато тече ремонтът. По думите му ако е необходимо може определени паралелки да преминат за известно време на дистанционно обучение.

Сградата на СУ „Стефан Караджа” е 4-етажна, има две крила – източно и западно, като западното е по-голямо.

c