Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Стотици скаути от цялата страна се събират на лагер в Шабла

На 16 юли Организацията на българските скаути /ОБС/ стартира своето най-голямо събитие за годината сред алеите на красивия шабленски парк, съобщават от Община Шабла. Стотици скаути от цялата страна и техните лидери-доброволци ще се съберат, за да отпразнуват 110 години от запалването на искрата на скаутството в България. Поради тази причина събитието е специално и доброволците от организацията са се постарали да подготвят подобаващ празник.

В продължение на шест дни децата и младежите от ОБС ще играят и ще се забавляват, докато неусетно придобиват полезни умения за живота. С много настроение ще се впуснат в приключения и вълнуващи предизвикателства. В лагерните дейности са предвидени и много увлекателни моменти на плажа – ще се наслаждават на морските вълни, на топлия пясък и парещото слънце. Лагерният огън, нощите под звездите и всички предизвикателства, които участниците ще преодолеят рамо до рамо, ще допълнят преживяването.

ОБС изразява специални благодарности на Община Шабла и лично на кмета Мариян Жечев, че подкрепиха идеята да градският парк да бъде превърнат в арена за приключението и за професионалното отношение и съдействие във всички аспекти по време на подготовката на събитието.

снимка: scout.bg

c