Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Пълен отличник от Търговище влиза в гимназия в Добрич с най-висок бал

Младежът, чийто бал е малко по-нисък от максималния в София, е избрал да учи за ветеринарен техник, защото обича животните

Момче от Търговище е седмокласникът с най-висок бал – 471 точки, в област Добрич. Както Про Нюз Добрич писа той е предпочел Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Г. Павлов”.

За медията ни директорът на учебното заведение д-р Светла Тодорова сподели, че балът на момчето от Националното външно оценяване по Български език и литература е 92.50 точки от максимум 100, а по Математика – 93.50 т. Той е с няколко точки по-нисък от максималния бал в София, каза д-р Тодорова. Дипломата му е с успех 6. 00, но при балообразуването за ПГВТ „Проф. д-р Г. Павлов” се вземат оценките по Биология и Химия. Като първо желание ученикът е посочил паралелката Ветеринарен техник без разширено и интензивно изучаване на чужд език.

Днес момчето от Търговище се е записало във Ветеринарната гимназия в Добрич. Пред директора споделило, че има желание учи Ветеринарна медицина, обича животните и за това се е ориентирал към това учебно заведение. Ветеринарните гимназии в страната са само три – в Добрич, Стара Загора и Ловеч.

c