Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Освободената шефка на общинска дирекция в Добрич укрила конфликт на интереси

Директорът на общинската дирекция „Общинска собственост“ Петя Павлова е освободена, тъй като е укрила, че докато е била държавен служител е била в конфликт на интереси.

Това става ясно от отговора, който Про Нюз Добрич получи след отправено миналата седмица запитване.

По наша информация Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество извършва проверка на директора на дирекция „​Общинска собственост“ към Община град Добрич Петя Янакиева Павлова за това, че като държавен служител тя е била управител на търговско дружество, като в декларация по ЗПУКИ не е декларирала участието си в капитала и управлението му. Имаме данни, че на 7 юли екип на КПКОНПИ е извършил проверка и на работното място на Павлова в Община град Добрич.

Затова изпратихме запитвания до Община град Добрич и до КПКОНПИ, за да попитаме подала ли е тя декларация по ЗПУКИ, в която е затаила истина и установени ли са нарушения от нейна страна.

Междувременно Община град Добрич обяви конкурс за мястото на директор на дирекция „Общинска собственост“. Днес получихме и официален отговор. В него се казва:

На 02.07.2021 г. /петък/ в Община град Добрич постъпи сигнал, че държавен служител, докато е имал това качество, е участвал, за кратък период от време, в управлението на търговско дружество. Въз основа на този сигнал бе извършена проверка, която констатира, че изнесените в него данни отговарят на обективната действителност. Служителят не е декларирал този факт пред Кмета на Община град Добрич, въпреки законовото си задължение да го стори. С оглед на установените факти, на 07.07.2021 г. /сряда/, служебното правоотношение между Община град Добрич и съответния служител бе прекратено.

Очаквайте подробности!

Кадър: ИА "Добруджа"

c