Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Млади изпълнители блестят с таланта си в конкурса „Сарандев” в Добрич

Добрич отново е столица на младостта и таланта – благодарение на 30-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”. В продължение на три вечери в него ще се представят над 60 изпълнители от три държави – България, Украйна и Казахстан.

Певческата надпревара бе официално открита тази вечер от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който пожела успех на участниците. В началото прозвуча музикалният знак на конкурса, чийто автор е Николай Кидиков. Водещ е младата актриса Поли Недкова, която е от Добрич. Тя съобщи, че конкурсът се провежда под мотото „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!”

Изпълненията на младите изпълнители се оценяват от международно жури. То е председателствано от композитора, певец и автор на популярна музика Хайгашод Агасян, членове са Николай Текелиев – журналист, представител за България на фестивала „Славянски базар”, поп изпълнителката Маги Джанаварова, победител в третия сезон на „Мюзък айдъл”, Татяна Апанасенко от Украйна – изкуствовед, музикален продуцент, директор на международен фестивал, Раушан Касимова – ръководител на държавна програма, деятел на културата в Казахстан.

Тази вечер младите изпълнители се представят с песен на роден език, а утре – с песен по избор. В третата вечер е награждаването и Гала концертът на най-добрите. Наградният фонд е 5 000 лева. Присъждат се Grand prix – 1 000 лева и авторска статуетка на Георги Стефанов, парични награди, призове и грамоти в трите възрастови групи, награди на спонсорите.

c