Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Актрисата Поли Недкова ще е водеща на поп-рок конкурса "Сарандев", който започва днес в Добрич

Юбилейното 30-о издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ ще бъде открито тази вечер в Концертната зала на Младежки център – Добрич, в 17.30 часа. Над 60 млади певци в три възрастови групи ще се борят за отличията. Заявки за участие са подадени от България, Казахстан и Украйна.

Композиторът Хайгашод Агасян ще е председател на журито – той е изпълнявал тази роля и в други издания на конкурса. Сред оценяващите ще бъде и още един дългогодишен член на журито -  Николай Текелиев, журналист и представител за България на фестивала „Славянски базар”. В състава на журито ще бъде и певицата Маги Джанаварова, която ще изнесе концерт в третата вечер на събитието.

Водеща на конкурса ще бъде Полина Недкова - млада актриса и влогър, която е прекарала детството си в Добрич. Завършила е НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Пламен Марков. Снимала се е във филмите "На границата", "Скъпи наследници", "Съни бийч" и др. Работи като актриса в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна и ѝ се налага да пътува често между София и Варна. Като влогър привлича многобройна аудиторията с рубриката си "Свръхчовеци". Има над 45000 абонати в YouTube и над 30000 последователи в Instagram.

Конкурсът ще се състои на 14, 15 и 16 юли. Първата вечер участниците ще изпълнят песен на роден език, а във втората – песен по избор. В третата вечер е Гала концертът. Наградният фонд е 5 000 лева. Присъждат се Grand prix – 1 000 лева, авторска статуетка и грамота, парични награди, призове и грамоти в трите възрастови групи, поощрителни и специални награди.

c