Водещи новини - дясно Образование Общество

В Прага екип от Добрич участва в петстранна среща между гимназии-партньори

Двама учители от Частна профилирана гимназия „Райко Цончев“, гр. Добрич взеха участие в първа транснационална среща в рамките на проект по програма „Еразъм+“. Проектът е част от КД2 проекти за „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“ и проекти за „Стратегически партньорства“ в отговор на ситуацията с COVID-19“, сектор „Училищно образование“ (КД227), съобщиха от ръководството на добричката гимназия.

Срещата се състоя в периода от 7 до 9 юли в град Прага, а нейн домакин бе партньорското училище „Англо-немска бизнес академия“ от Чехия. Фокусът бе върху представяне на училищата, обсъждане на работни стратегии и процедури, планиране на проектните дейности, разпределяне на работни задачи и отговорности между партньорите, обмен на добри практики за правилно изпълнение на проекта и извършване на сравнителен анализ на образователните системи на партньорите.

 „Творческо и активно образование – тяло, ум, дух“ (2020-1-RO01-KA227-SCH-095525) е стратегическо партньорство между шест училища от Румъния, Италия, Турция, Чехия и България, което стартира на 01.03.2021 г. и ще продължи 24 месеца. Координатор на проекта е Liceul cu Program Sportiv Cetate от Румъния.

Целта на проекта е да стимулира художествения и познавателния потенциал на учениците да намират креативни и иновативни решения на настоящите предизвикателства и рискове на обществото.

Сред резултатите към, които се стреми партньорството са: развиване на художествени и творчески умения и ИКТ компетентности на учениците; насърчаване на балансиран начин на живот чрез движение и здравословна храна; подобряване на нивото на комуникация на английски език и изучаване на чужди езици; осъзнаване и оценяване от учениците на европейското културно наследство; участие в дейностите по проекта на ученици в неравностойно положение за повишаване на толерантността и включването в училище.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *