Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Таланти от Добрич ще се обучават в Лятно арт-училище на Радослав Рудачев-Руди

Лятно арт-училище разкрива художникът и графити артист от Добрич Радослав Рудачев-Руди. В социалната мрежа той споделя, че запитвания не липсват, а интересът на новото поколение артисти към съвременните техники на рисуване е огромен. Посочва, че именно за това е решил да разкрие училището.

Първата среща ще е тази събота – 17 юли, от 10 до 12 часа в двора на къщата му в кв. „Рилци”. На нея творецът ще представи цялостната си идея за Лятното арт-училище. Той кани: „Ако вашето дете има желание, талант, възможности за развитие в тази област, заповядайте да се запознаем, да поговорим и обсъдим графика и процеса на работа”.

За Про Нюз Добрич Руди сподели, че това ще е среща на деца, които имат дарба и той ще им представи съвременните начини на употреба на рисуването. Техниките, на които ще се наблегне, са аерография, графити и дигитално изкуство. Художникът обясни, че аерографията се занимава с изрисуването на превозни средства, коли, мотори, и аксесоари към тях – каски. Графитите ще се рисуват на стени – интериорни, екстериорни. Дигиталното изкуство ще се усвоява на таблет.

Заниманията с децата ще се провеждат в двора на къщата на художника, която е артистична и предразполагаща. Участниците ще рисуват върху превозни средства, стена. Руди има идея да се рисува и върху стена в Добрич, която да бъде предоставена от Общината. „Най-важното, на което ще наблегна в тези уроци, е да науча децата как могат да оцеляват с рисуването, т. е. да си изкарват парички”, посочи художникът. Детето, което изпъкне най-много, ще бъде включено като помощник в някоя от сериите на предаването му „Art hero”.

За повече информация и записвания - тел. 0889 223393 – Радослав Рудачев-Руди.

c