Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Седмокласникът с най-висок бал в областта ще учи във Ветеринарната гимназия в Добрич

Седмокласникът с най-висок бал в област Добрич - 471 точки, е предпочел да учи в 8 клас в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Г. Павлов", паралелка Ветеринарен техник. Това става ясно от справка за минималния и максималния бал по паралелки в областта след първия етап на класиране, публикувана в сайта на Районното управление по образование. В същата паралелка във Ветенирарнага гимназия минималният бал, с който е приет ученик, е 132 т.

Вторият по бал седмокласник – с 496 т., е избрал Немски език с втори чужд Руски език в Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич. Там минималният бал на първото класиране е 264 т. Икономическа информатика във Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" е предпочел седмокласникът с трети бал - 463 т., в паралелката минималният бал е 310.500 т. Ученикът с четвърти бал - 461.500 т., ще е възпитаник на ЕГ "Гео Милев", Немски език с Английски език.

Най-ниският бал, с които седмокласници са класирани на първия етап, е 30 т. Такъв е той в три училища в областта - СУ "Н. Вапцаров" в Генерал Тошево, паралелка Оператор в хранително-всуковата промишленост, СУ "Асен Златаров" в Шабла, Готвач, и Професионалната гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов" в Тервел, Производство на облекло от текстил.  

Първите 20 специалности с най-висок бал след класирането от първи етап за гимназиите в област Добрич ↓

таблица - РУО-Добрич
c