Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

На първо класиране са запълнени паралелките в ЕГ „Гео Милев” в Добрич

На първо класиране са запълнени паралелките в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Миглена Василева. По думите й в две от паралелките децата са приети по първо желание, което означава, че вероятно ще се запишат. Василева посочи, че това очаквано са паралелките немски с английски език и английски с немски език.

Припомняме, че през следващата учебна година паралелките с осмокласници в ЕГ „Гео Милев” ще са четири – две с първи чужд език английски и с втори чужд френски или немски език, другите две са с първи немски и втори английски или руски език.

Василева сподели, че в останалите две паралелки има малко ученици. В английски с френски език девет от децата не са по първо желание. В паралелката немски с руски език по първо желание са само пет-шест ученици, останалите са по второ, трето, четвърто и пето желание. По думите на директора обаче изненадващо там е най-високият бал от всички паралелки.

Василева коментира, че като цяло тази година балът е по-висок. По думите й най-ниският бал е 264, предни години е имало и по-нисък. Тя посочи, че най-ниският и най-високият бал са в паралелката немски с руски език.

c