Водещи новини - дясно Образование Общество

Излизат резултатите от първото класиране за прием в гимназиите

Резултатите от първото класиране за прием в гимназиите след 7 клас излизат днес. В надпреварата за място участват над 57 000 ученици в страната. Резултатите от класирането могат да бъдат проверени в електронната система на МОН http://priem.mon.bg.

Местата в професионалните и профилираните гимназии, както и в средните и обединените училища, са близо 63 000, а паралелките са над 2 400. Родителите трябва да проследят класирането и да запишат децата си в желаното училище.

Ако класирането не ги устройва, те трябва да подадат заявление за участие във второто класиране. Некласираните ученици участват автоматично в него.

Резултатите от втория етап на класирането за прием в гимназии след завършен седми клас ще станат ясни на 20 юли.   

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране ще стане ясно на 23 юли 2021 г. Незаетите места по паралелки ще бъдат обявени на електронната страница на РУО – Добрич, както и в електронната система на МОН. Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране е на 29 юли 2021 г.

В Регионално управление на образованието – Добрич, информация по приема на ученици в VІІІ клас може да се получи на място или на тел. 058 602 307. Допълнителна информация относно приема на ученици в VІІІ клас (статистика, незаети места, съобщения) ще бъде изнасяна своевременно на електронната страница на РУО – Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *