Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Румънец е задържан за катастрофата, при която загина съдийка от Добрич

Румънски гражданин е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за катастрофа в Кресненското дефиле, при която е загинала жена, съобщи Окръжната прокуратура в Благоевград.

Съдия от Добрич загина при тежка катастрофа на път за Гърция

55-годишният Й.Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че около 15.25 ч. на 11 юли е управлявал лек автомобил в района на Кресненското дефиле - в посока от Симитли за Кресна, като не е контролирал непрекъснато превозното си средство, напуснал е заеманата от него лента за движение и е навлязъл изцяло в насрещната. Последвал е челен удар с лек автомобил, шофиран от 48-годишна жена. Вследствие на предизвиканото от обвиняемия пътно произшествие е последвала смъртта на жената, съобщават от прокуратурата.

Както Про Нюз Добрич съобщи, загиналата жена е 48-годишната садийка от Добрич Елица Йорданова. Тя е пътувала в колата с дъщеря си, отивали са на почивка в Гърция.

Утре в Добрич е погребението на загиналата при катастрофа съдия Елица Йорданова

С постановление на наблюдаващия прокурор, Й.Т. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение "задържане под стража", допълват от Окръжната прокуратура.

При катастрофата има един загинал и четирима ранени.

Поклонението пред съдия Елица Йорданова ще се състои утре, 13 юли, от 12:00 ч. до 13:00 ч. в Траурен дом ”Харон” гр. Добрич.

c