Водещи новини - дясно Общество Политика

Заплашват с жалби РИК заради неработеща машина в Добрич

Все още се очаква решение на Централната избирателна комисия /ЦИК/ за секция 94 в Добрич, където машината не работи, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Цонка Велкова. Припомняме, че машината не успя да заработи още в началото на изборния ден тази сутрин.

Започнаха да звънят на телефоните на РИК със заплахи, че ние не сме си вършим работата, каза Велкова. Тя отново подчерта: „Решението за преминаване към хартиено гласуване се взема единствено и само от ЦИК. Въпреки проблемите, които имаше РИК, тъй като в Добрич имаше токов удар, нямаше интернет, направихме всичко възможно и след получаване на констативния протокол сме уведомили ЦИК. РИК си свърши работата по всички правила”.

Недоволните граждани, които не могат да дадат своя вот в секция 94, заплашвали, че ще подадат жалби срещу РИК, каза Велкова. Тя предложила да ги подадат лично срещу нея. Коментира, че е съвсем нормално хората да на недоволни, тъй като изборният ден започна в 7 часа и вече три часа не може да се гласува.

Сигнали за други неработещи машини – освен тези в секция 94 и в 93, която не заработи още при диагностицирането й снощи, няма, каза председателят на РИК. Допълни, че към момента не са постъпвали сигнали за нарушения.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *