Водещи новини - дясно Общество

Не е потвърдено купуване на гласове в каварненското село Белгун

Прокуратурата е постановила отказ за образуване на досъдебно производство по сигнала за контролиран вот в село Белгун, който подаде Нина Ставрева, която е водач на листата на една от партиите в област Добрич.

Както Про Нюз Добрич съобщи, той бе за “съмнение за извършване на престъпление според Наказателния кодекс, а именно склоняване за упражняване на избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция срещу определена облага.” В него Нина Ставрева посочва: “Днес получих сигнали за предположения за манипулиране на избирателния вот в с. Белгун, община Каварна. По думите на очевидци, познати за тях моторни превозни средства, обикалят населеното място и създават явно впечатление за контролиране на вота.”

Станало е ясно, че лицето, подало информацията на Ставрева, е пожелало анонимност. При проверката са били установени четири лица – двама от тях  местни, а другите двама – с пълномощни за наблюдатели от ГЕРБ-СДС. В автомобилите им е направена проверка, не е открито нищо, което да показва купуване на гласове.

Тъй като сигналът не е доказан, прокуратурата е постановила отказ на образуване на досъдебно производство.

В районната прокуратура в Добрич до момента са получени седем сигнала за нарушения на изборния процес. По шест от тях е постановен отказ.

Седмата преписка е предадена на прокурор за решаване. До момента няма образувани досъдебни производства, съобщи прокурор Милена Любенова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *