Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

МВР: Контролен център следи реакцията при сигнали, свързани с нарушения на изборния процес в страната

В контролния център, изграден в Главна дирекция „Национална полиция“, с обособени шест работни станции, свързани с АИС „Регистър спешни повиквания 112“, съответстващи на зоните, обслужвани от районните центрове на единния телефонен номер, служители на МВР следят степента на реакция при подадени сигнали за нарушени на изборния процес.

От МВР коментират, че такъв контролен център се създава за първи път у нас. Заложената от ръководството на силовото ведомство цел е контрол върху всички получени сигнали, свързани с нарушения на изборния процес, както и върху цялостния процес по получаването и отработването им.

"Стремежът е в реално време да се проследява движението и начинът на реагиране на сигналите, постъпващи по единния телефонен номер. В деня за размисъл и до приключване на изборния ден, в станциите ще работят 12 обучени служители, които ще осъществяват пряк контакт със 170 техни колеги, командировани в областните дирекции на СДВР и РУ. Те от своя страна ще са ситуирани в оперативни дежурни части, за да проследяват процеса по приемане, регистриране и отработване на сигналите и да оказват при необходимост съответна методическа помощ."

Цялата постъпила информация ще се подава към новосформирания център в ГДНП.

От МВР припомнят, че сигнали могат да се подават на:

  • тел. 112
  • на откритата денонощна линия в МВР 02/9011298
  • на имейл адрес: izbori2021@mbr.bg
  • както и на място във всяка ОДМВР и РУ на територията на страната

Полицията в Добрич откри денонощна линия за сигнали за изборни нарушения

Припомняме, че още в края на месец юни бе открита линия за подаване на сигнали за нарушения. Тя ще функционира денонощно до 13 юли 2021 (телефон 058/658-088  и e-mail dobrich@mvr.bg ). Ще се приемат сигнали, свързани с нарушения на изборният процес.

От ОД на МВР припомнят, че подаваните на откритата линия сигнали трябва  да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес.

&t=156s
c