Балчик Култура

Дни на пианото ще се проведат в Балчик с най-добрите български и румънски пианисти

Дни на пианото ще се проведат в Балчик от 15 до 18 юли. Домакин ще бъде откритата сцена до Туристическия и информационен център “Мелницата”.

Във всяка от четирите фестивални вечери ще се изявят някои от най-добрите български и румънски пианисти, съобщават от морската община.

Сред тях са Галин Ганчев – студент от Кралската музикална академия в Лондон, Ивайло Василев – ученик от НМУ “Любомир Пипков” и носител на много награди от международни конкурси, Мария Атанасова – ученичка от същото училище и носител на редица награди, дует “Атмосфери” – Мила Михова и Александра Дичева, които учат в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. В програмата на фестивала ще участват и ученици от школата по пиано в Балчик и училището за изучаване на музика в Добрич. В Дните на пианото ще се включат и пианисти от майсторския клас на Аглика Генова и Любен Димитров, който ще се провежда по същото време във Варна.
Гости на пиано-феста ще бъдат студентите от Националния университет по музика от Букурещ Йонут Диакону, Карина Юта и Диана Негреану.
По време на фестивала по крайбрежната алея на Балчик ще бъдат ситуирани четири пиано-спирки, на които туристите ще могат да покажат своя музикален талант.
Събитието е в рамките на проекта „Синергия на природата и културата – потенциал за развитие на трансграничния регион“ в партньорство с община Мангалия, Румъния. Финансира се по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *