Водещи новини - дясно Добрич Здраве Общество

Дезинсекция: Затварят за 2 часа тази нощ градския парк в Добрич

Днес (9 юли) в периода от 21.00 до 23.00 часа ще бъде извършена обработка срещу комари на площите на Градски парк и река Добричка.

От Община град Добрич информират гражданите, че на 9.07.2020 г. от 21.00 до 23.00 часа ще бъде извършена обработка срещу комари на площите в Градски парк „Свети Георги“ и река Добричка – участъка от бул. „25–ти септември“ до Хипермаркет Кауфланд. Дейностите ще се извършат от специализираната фирма за борба с вредителите „Д.Д.Д- 1“ ООД (Килърите) с машина, като пръскането ще образува дим. В този период от време в Градски парк „Свети Георги“ не трябва да има посетители.

Препаратът, с който ще се третират площите не е вреден за хората. Този тип обработка срещу комари е с по–голям обхват на третираните площи. Водните площи на езерото в Градския парк, също ще бъдат третирани срещу комари.

Според официалната информация, служители на Общинска полиция ще предупреждават гражданите да напуснат Градски парк „Свети Георги“ във времевия период от 21.00 до 23.00 часа на 9 юли.

В началото на следващата седмица фирмата ще обработи срещу комари и детските площадки, уточниха от Общината.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *