Водещи новини - дясно Общество

Жителка на с. Подслон: Тънем в трева и бодили, плъзнаха змии, лисиците изядоха животните

Към редакцията на Про Нюз Добрич се обърна Джулия Стоянова от добричкото село Подслон. Разказа, че населеното място тъне в бурени, които вече са достигнали до къщите. Плъзнали са змии, лисиците изяли домашните животни. По думите й детската градина не се вижда от тръни, а малчуганите играят навън. Селото е на 30 км от Добрич, има 500 гласоподаватели, от които 300 живеят там. Според Стоянова няма никаква реакция от страна на кмета.

Бях в болнични известно време, сега се върнах на работа и гледам лека-полека да оправя нещата, каза за Про Нюз Добрич кметът на с. Подслон Севнур Ибрям. Той посочи, че няма как да спре лисиците и змиите. „Но си мисля, че всички родители, които са заинтересовани за децата си, би трябвало също да съдействат”, каза Ибрям. По думите му не може да се чака само на един работник, който е назначен на 4 часа работа по програма на Общината.

Кметът разказа, че периодично наема човек за поддържането на селото, на когото плаща от заплатата си. Сподели, че, където има нужда, ще бъде окосено, вероятно и напръскано, но от няколко дни вали и това няма как да бъде извършено. По думите на Ибрям около детската градина вече е окосено. Изрази мнението си, че всеки жител е длъжен да поизчисти край себе си.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *