Здраве Каварна

В Каварна и села от общината разясняваха ползите от ваксините срещу Covid-19

Община Каварна, съвместно с Регионалната здравна инспекция в Добрич организираха разяснителни срещи с цел стимулиране на населението да се ваксинира срещу Covid-19. Кампанията е насочени към различни целеви групи за осигуряване на широко имунизационно покритие, съобщават от общинската администрация..

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева и представител на РЗИ -Добрич д-р Даниела Иванова началник отдел: “Противоепидемичен контрол“ посетиха: кв. „Хаджи Димитър“ гр. Каварна, с.Вранино, с. Българево, с. Хаджи Димитър и с. Белгун, където се срещнаха с жителите с цел за разпространение на точна и вярна информация за ваксините против Covid-19.

Д-р Д. Иванова подробно разясни за ползите от ваксинирането и отговори на въпроси зададени от жителите. Тя подчерта,че ваксинирането е доброволен акт. Всеки, който вземе решение да бъде ваксиниран, има право за избор на вида на ваксината. За целта е необходимо желаещите да подадат заявка за ваксинирането при кмета на селото, здравния медиатор, МБАЛ-Каварна, личния си лекар или в РЗИ-Добрич.

Информационната кампания бе осъществена и с представители на учебните и детските заведения на територията на общината. На всички заинтересовани страни бе предоставена информация и за възможността за ваксиниране чрез мобилните групи.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *