Генерал Тошево Общество

Орисаха последното бебе за 2020 година в община Генерал Тошево

В село Горица беше орисано последното родено бебе в община Генерал Тошево през отминалата 2020 г. Това е Енес Иванов Иванов, който проплаква за първи път на 31 декември в МБАЛ – Добрич.
Негови родители са Галина Демирева и Иван Иванов от село Горица. Енес трябваше да бъде орисан на тържествената церемония, която се състоя на 1 юни в сградата на Общинска администрация, но, за съжаление, по това време беше болен. Сега, малко повече от месец по-късно, детето и неговото семейство беше уважено и поздравено, както подобава традицията, съобщават от общинската администрация.

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров поздрави малчугана и родители му, а три нежни дами от Центъра за работа с деца в града се превърнаха в орисници, които нарекоха бъдещето на малчугана за здраве, щастие и късмет.
Младото семейство получи скромна еднократна финансова подкрепа от името на Община Генерал Тошево, специален медальон и други дребни подаръци.

Традицията да се орисва първото бебе за годината в община Генерал Тошево датира от далечната 2000 година. През 2011 по идея на младите майки в общината, се включва и наричане на последното за отминалата година бебе. От тогава повече от 20 деца са „преминали“ през приказния обичай, в който да бъдат орисани от млади феи, които ще направляват съдбата им през житейския път.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *