Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Опашки от камиони на ГКПП Кардам и на Дуранкулак

Интензивен трафик тази сутрин на изходите на двата гранични контролно-пропускателни пункта Кардам-Негру Вода и Дуранкулак-Вама Веке. Трафикът е интензивен и на ГКПП "Видин"  ГКПП "Русе" на изход за товарни автомобили. 

Заради въведено от румънските власти ограничение, забраняващо от 1 юли до 31 август 2021 г. преминаването на товарни автомобили над 7,5 тона през съвместния граничен пункт "Дуранкулак"/"Вама Веке" (в дните петък, събота и неделя) тежкият трафик през останалите дни от седмицата е относително равномерно разпределен, но отпускарския период и допълнителните здравни изисквания по границите бавят процеса на проверка.

България е включена в списъка с държави от т.нар. зелена зона, като за пътуващите от нашата страна влизането в Румъния е свободно – не се налага карантина, не се изисква представяне на отрицателен PCR тест или други здравни документи, доказващи липса на зараза от коронавирус.

Остава преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". През ГКПП "Оряхово" преминават само товарни превозни средства.

Продължават и ремонтните дейности по път II-29 Г.Тошево – ГКПП „Кардам“ от км 71+330 до км 75+410. Движението следва да се осъществява с повишено внимание, трафикът се регулира с пътни знаци.

От днес до 9 юли движението по път Аспарухово - до кръстовище с АМ "Черно море" от км 116+000 до км 122+000 се осъществява с повишено внимание поради частични ремонти дейности по асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

източници: МВР/АПИ

c