Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова автогара се изгражда в Каварна

Нова автогара се изгражда в момента в Каварна, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът Георги Балтаджиев. Средствата са от бюджета на Общината за тази година и са в размер на около 23 000 лева за самата сграда.

Припомняме, че досега автогаровата дейност в морската община се извършваше от „Каварна” ЕООД, като договорът бе между търговското предприятие и собствениците на помещението, където се намираше автогарата. Дружеството обаче е в процес на ликвидация или в несъстоятелност и не функционира. По тази причина и договорът със собствениците на помещението не може да бъде обслужван и е прекратен. На последното заседание на Общинския съвет е взето решение автогаровото обслужване в община Каварна да се извършва вече от Общинско предприятие „Чиракман”.

Балтаджиев обясни, че новата автогара е преместваем обект по смисъла на Закона за устройство на територията. Вече е поръчан и се ще пристигне готов. В момента се правят основите. Обектът представлява метална конструкция с термопанели. Зам.-кметът очаква преместваемият обект да бъде поставен през следващата седмица. Ще бъде подадено заявление пред ДАИ за лицензиране за извършване на автогарова дейност.

Новата автогара ще се намира в двора на стария междуучилищен център по ул. „Стефан Караджа”. Тя ще е около 50 квадратни метра и ще разполага с чакалня, с помещения за продажба на билети, за майки с деца, със санитарен възел за хора с увреждания.

c