Бизнес Водещи новини - дясно Добрич Общество

Изграждат интелигентна транспортна система в Добрич за над 1.3 млн. лв.

Обществена поръчка „Изграждане на интелигентна транспортни система” обяви Община Добрич. Тя е в рамките на проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 365 126,63 лева без ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е 9 август, те ще бъдат отворени на следващия ден, 10 август, в 14 часа.

Предметът на обществената поръчка предвижда проучване и проектиране на „Интелигентна транспортна система“ (ИТС) за нуждите на Добрич, включваща:

  • Проучване на трафика в предвидените за реконструкция 20  кръстовища и 1 за новоизграждане
  • Проектиране, изграждане и авторски надзор  на „Интелигентна транспортна система“
  • Въвеждане на локално адаптивно управление по кръстовища
  • Реконструкция на съществуващи и изграждането на нови светофарни уредби
  • Реконструкция на 9 светещи уредби, тип “Бягащ пешеходец”, както и изграждането на нова уредба с общо 18 секции “Бягащ пешеходец”
  • Обучение на персонала

След 21 блъснати пешеходци за година в Добрич граждани настояват за спешни мерки

Припомняме, че проектът „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ бе одобрен за изпълнение с решение от 28.02.2020 г. на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“. Той е на стойност  8 138 546,72 лв., от които  327 256,12 лв. са собствено  финансиране. Проектът включва следните дейности: внедряване на интелигентна система за управление на трафика, която ще променя циклите на 21 светофарни кръстовища с оглед натовареността им с автомобили; подмяна на светофарните секции с нови енегроспестяващи; изграждане на система за управление на обществения транспорт – осигуряване спазване на разписанията; изграждане на контролен център за управление.  Ще бъдат поставени електронни информационни табла на 30 ремонтирани спирки. В проекта е заложена  цялостна реконструкция на бул. «Добричка епопея» с подобект мостово съоръжение с обособяване на самостоятелни велоалеи  и тротоари. Предвидено е и модернизиране на подвижния състав на градския транспорт чрез закупуване на  нов подвижен състав – 4  електробуса, зарядни станции и маслен трансформатор за обслужване на линии 124, 201, 233.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *