Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

18 медала завоюваха каратеки от Каварна от международен турнир

18 медала – 6 златни, 6 сребърни и 6 бронзови, завоюваха състезатели на Клуба по бойни спортове „Калиакра” в Каварна от международен турнир по карате, съобщават от Общината. 15-ото издание на надпреварата се проведе в Спортна зала „Олимпиада” в морския град преди дни.

Шампиони на турнира от каварненския клуб станаха Теодора Недева, Димитър Стоянов, Дона Димитрова и Грациела Йорданова, както и отборът в стил КАТА за момичета: Габриела Дончева, Иванина Димитрова и Симона Атанасова.

Вицешампионски титли спечелиха Теодора Недева в стил Макивара, Яна Якимова, Грациела Йорданова и Георги Тодоров в стил КАТА, Иванина Димитрова и Яна Якимова в стил Кумите.

Бронзови медали заслужиха Игор Раскевич и Георги Тодоров в стил Кумите, както и Валери Макариев и Боян Харизанов в стил Макивара и Габриела Дончева и Дамиан Янев в стил Кумите.

За пореден път Клубът по бойни спортове „Калиакра“ постигна най-висок процент спечелени медали на брой участници, посочват от Общината. Само с 18 състезатели успя да завоюва 6 златни медала. В комплексното класиране по спечелени златни медали „Калиакра“ се нареди на почетното трето място след отборите на КК „Самурай“, който беше представен от 56 състезатели, и Централния полицейски карате и джу джицу клуб – със 63 състезатели.

c