Генерал Тошево Образование Общество Развлечение

Стартира лятно училище за бъдещите първокласници на Ген. Тошево

На 5 юли (понеделник) в две детски градини в град Ген. Тошево стартира предоставянето на услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище“ за деца на възраст от 6 и 7 години по проект № BG05M9OP001-2.004-0012-C01 „Заедно можем да продължим”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейският съюз чрез Европейски социален фонд.  От пресслужбата на Общината съобщиха, че капацитетът на летните групи сформирани в детска градина „Пролет“ и детска градина „Първи юни“ е 30 деца.

В първия ден децата бяха посрещнати от квалифицираните педагози – г-жа Стоянка Стоянова и г-жа Пенка Иванова и назначените по проекта медиатори. По-късно малките възпитаници поднесоха цветя на паметниците на генерал Стефан Тошев и Васил Левски. За да се запознаят по-подробно с историята на града, бъдещите първолаци посетиха Исторически музей гр. Ген. Тошево, където директорът Цветелина Христова ги посрещна и показа културно-историческото наследство на община Генерал Тошево.  

През месец юли. за малките възпитаници в детската градина предстоят множество забавления, да обогатяват своите познания по български език, математика, околен свят, да посетят забележителностите в общината и извън нея.

Проектът се осъществява за поредна година. Пилотно той бе реализиран през 2015 година.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.