Водещи новини - дясно Общество

Хазна: 7222 добруджански фирми декларираха печалбите си онлайн

7222 добруджански фирми подадоха годишните си данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци до изтичането на крайния срок на 30 юни. Всички декларации са подадени по електронен път, според изискванията на Закона за корпоративното подоходно облагане.

През данъчната кампания на 2021 година в офиса на НАП в Добрич са постъпили 12 259 годишни декларации, подадени от физически лица.  10 599 добруджанци са обявили доходите си за миналата година по интернет с електронен подпис или персонален код, което представлява 86.5% от общо подадените декларации. 508 от формулярите са постъпили в офиса на НАП чрез лицензиран пощенски оператор.

От местния офис на Агенцията напомнят, че гражданите и фирмите  имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2021 година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. За фирмите, които не са подали годишни декларации в Агенцията за дължимия корпоративен данък, санкцията е от 500 до 3000 лева за юридическото лице, а за управителя на фирмата от 200 до 1000 лева.

От приходната агенция напомнят още, че за неподадена декларация от физическите лица глобата е до 500 лева. При декларирането на неверни данни, ако те водят до по-нисък размер на данъка или освобождаване от плащане,  глобата е  до 1000 лева.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *