Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

„Алексия“ завоюва 4 първи места на Държавното по гимнастрада

Още на първото си участие ансамбълът жени донесе първите златни медала и от естетическата гимнастика

Спортен клуб по гимнастика “Алексия” завоюва четири първи места на Държавния шампионат по гимнастрада, който се проведе на 3 юли в зала „Арена Шумен“, съобщи президентът на клуба Севдалина Мавродиева. В първенството участваха 85 ансамбъла от 25 клуба взеха участие. Състезанието се проведе в прекрасни условия и настроение под любезното домакинство на Община Шумен и СКХГ” Ритмик”.

За събитието СК „Алексия“ се готви цяла година с четири групи в четири възрастови категории. 51 състезателки представиха клуба и Добрич изключително достойно, като завоюваха златото и в четирите групи.

Най-голямото признание за девойките /12-14 год./ беше оценката на съчетанието с тема “Медузи” - най висока за цялото първенство.

Ансамбъл жени, над 16 год., грабна златото със съчетанието по Естетическа гимнастика “Списъкът на Шиндлер”. Децата /10-12 год./ завоюваха първото място с “Жар птици”, а най -малките /4-6 год./ с танца “Звездички”.  

Над 100 родители и близки на състезателките подкрепиха изпълненията на “Алексия” и бяха сред публиката, за да станат съпричастни с щастието и успеха на децата.

“Получих стотици поздравления и благодарности, което осмисли цялата ми година на творчество и неуморен труд. Всички тези деца и родители смело се потопиха в начинанието и предизвикателство – гимнастика. Безкрайно съм доволна и горда с тях. В началото на тази година регистрирахме клуб по естетическа гимнастика, което е моя мечта от много време. Само за 6 месеца вече имаме 5 ансамбъла. Не очаквах, но имаме вече и медалисти“, сподели за Про Нюз Добрич Севдалина Мавродиева.

Въпреки умората, веднага след държавното в Шумен, ансамбъл жени, над 16 год., отпътува за София. Там днес те участваха в турнира на ЦСКА “Мемориал” и се представиха блестящо и на килима в Зала „София“.

Ансамбълът в състав Пламена, Ивайла, Кристела, Дана, Лора, Цвета и Симона, донесе първите златни медали за седемте момичета от естетическата гимнастика, съобщи Севдалина Мавродиева.

През лятото ансамблите и танцовите групи на „Алексия“ няма да са във ваканция. Дори днес стартират тренировките на новозаписаните 15 деца на възраст 4-6 години. С тях ще работи Ваня Колева, която се завърна на работа след пандемията и се отдава на 100% процента на нашите деца, каза президентът на СК „Алексия“.

c