Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Таланти от Училището по изкуства в Добрич с награди от международни форуми

Радост, гордост, надежди – три думи, които описват състоянието на духа след поредния дъжд от награди за ученици и учители от Училището по изкуства СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич, споделят от учебното заведение. От там посочват, че въпреки необичайните начини на обучение възпитаници на Силвия Павлова (пиано) и д-р Росица Бояджиева (флейта) спечелиха сърцата на жури и организатори на няколко международни форума тази пролет.

Златни медали завоюваха Мария Георгиева (пиано) от 7 б клас и Елизабет Митева (флейта) от 6 в клас от Международния конкурс „Светлини и таланти“ в София.

XV Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални произведения в Перник донесе първо място и златен медал за Мария (пиано), второ място (при неприсъдено първо) за Елизабет (флейта), както и трето място за Христина Цонева (флейта) от 3 б клас. Елизабет се класира на трето място и в Международния конкурс „Звукът на времето“ във Велико Търново.

Благодарствени грамоти са изпратени и за педагозите Силвия Павлова, Росица Бояджиева и Детелина Захариева, която акомпанира на флейтистите.

c