Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Актьорски дебют на Димитрина Германова от Добрич на сцената на Варненска опера

Димитрина Германова - популярната млада изпълнителка от добричкото Студио „Сарандев“, има вече своя професионален дебют - в премиерния спектакъл на мюзикъла „Коса“ на Държавна опера Варна.

17-годишна добричлийка Диди Германова стана част от професионалния екип, реализирал мюзикъла, след като се яви на кастинг, преминал в два етапа, сподели нейният вокален педагог Елена Карабельова. Премиерата на спектакъла се състоя снощи от 21 ч. в летния театър на морската ни столица.

Димитрина е най-младият член в трупата. Тя е особено щастлива, че има възможност да си партнира с известната поп певица Нора Караиванова, със звездния актьор Мариан Бачев и с още много певци и танцьори от Държавна опера Варна.

Класическият мюзикъл „Коса“ е дело на композитора Галт Макдермот. Спектакълът на Държавна опера Варна е създаден от режисьора Борис Панкин. Диригент на оркестъра е не по-малко известният Страцимир Павлов.

Дза дебюта на Димитрина Германова, тежисьорът Панкин е поверил на ролята на сценичната героиня Лейла.

"Димитрина  успя да достигне до голямата сцена и да реализира мечтата си като извървя дълъг път на подготовка и усилена работа за развитие на многостранните си заложби. Освен с пеене, Диди се занимава още и с танци. Тя е бивш дългогодишен възпитаник на Спортен клуб „Алексия“ с ръководител Севдалина Мавродиева, настоящ член на Танцов театър „Дея“ и на Клуб „Театър“ при Младежки център – Добрич с ръководител Лана Анцаридзе. Димитрина продължава да ходи и на уроци по пиано при музикалния педагог Йорданка Ковачева", сподели още Елена Карабельова.

Успехите на Димитрина Германова са вдъхновяващ пример за нейните връстници и доказателство, че с талант и много труд може да се постигне всичко.

c