Водещи новини - дясно Каварна Общество

Липса на вода по няколко часа на ден мъчи жителите и гостите на село Българево

Липса на водоподаване мъчи жителите и гостите на село Българево. Проблемът е от десетина дни и е свързан с електроподаването. „ЕНЕРГО ПРО имат много аварии и когато спре токът, при нас спира и водата“, заяви за Про Нюз Добрич кметът на каварненското село Георги Георгиев. По този повод днес там е проведена среща с жителите, на която е била разисквана ситуацията.

Кранчетата пресъхвали за по 4-5 часа дневно. „Когато спре токът на помпената станция на Болата, това веднага рефлектира върху водоподаването. Помпите сработват след време и докато се напълнят нашите водохранилищата, минават по няколко часа. А тази помпена станция захранва с. Българево, с. Св.Никола, комплекс Русалка“, обясни Георгиев, като каза, че в селото има напрежение.

„Токът спира по 5 пъти на ден и помпите трудно сработват – помпиери няма, станцията работи на автоматичен принцип. Налага се техници от ВиК да включват тока механично. Не е много приятно, в селото вече има туристи и много трудно можем да обясним на хората защо по 4-5 часа на ден нямат вода. Има туристи, които са напуснали къщите за гости. Те се връщат от плажа и няма къде да се изкъпят – това е изключително неприятно“, посочи кметът.

Представители на ЕНЕРГО ПРО не дошли на срещата. От компанията казвали, че си отстраняват авариите и уверили, че това положение няма да се повтори.

Георгиев планира да изготви протокол от срещата с всички поставени въпроси и да го изпрати до кмета на община Каварна Елена Балтаджиева за последващи действия спрямо Енергото, ВиК и евентуално МРРБ.

Жителите на Българево засега не обмислят протести. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *